Places to see before I die, part one

Alle har noen ting de skal gjøre før de dør. Jeg har veldig, veldig mange ting - der mye omhandler reise og opplevelser.

Jeg har veldig lyst til å dele noen av stedene jeg vil se før jeg dør, med dere. Dette her er noen solfylte steder jeg skal se!!

Vanuatu Islands, dette er noen helt fantastiske vakre, uberørte øyer som ligger i havet rundt Tahiti, Cook øyene osv. utenfor Australia. Dette er ikke et veldig turistisert sted, så koster flesk å komme seg hit - dette blir kanskje bryllupsreisa da?

Cook Islands, oppkalt etter briten James Cook som i koloniseringen kjørte båten sin på denne øygruppa og fikk den oppkalt etter seg. Ligger i området med Vanuatu, så er i samme prisnivå og lite turistisert. Drømmeøyene!

Cuba! Herregud. I karibien, fylt av historie og hemmeligheter. Jeg tror Cuba er et sted som er på mange bucket-lister. Heldigvis skal jeg hit til vinteren på min herlige reise jorda rundt. Bare av å tenke på Cuba drømmer jeg meg bort i Cecilia Samartin sine bøker (Drømmehjerte og Dona Maria).

Belize! Det har vært drømmen min å dra hit siden jeg var en kjempeliten jente. Det er et lite land som ligger langs kysten mot det karibiske havet. Her har de all slags natur - men for meg er toppen å dykke og se LIGHTHOUSE REEF! Og det store blue hole. Dykke med haier. Dette er faktisk et av korallrevene som gir flest medisiner til oss, og dessverre blir mer og mer ødelagt av oss mennesker. Hjertesak for Anettw.

Honduras - Bay Islands. En by i Honduras er kåret flere år på rad til verdens farligste by. Det er ikke dit jeg vil. Men en liten øygruppe utenfor Honduras blir kalt for Bay Islands. Hit skal jeg. Det er det ultimate backpackerstedet - og har verdens billigste dykkerlapp! Der skal det dykkes. Søk det opp!

Papua - Indonesia. Sjekk ut det her! Indonesia har så mange vakre, uberørte øyer. Mange er ikke bebodde en gang. Det eneste problemet i Indonesia er at det er så vanskelig og komme seg rundt, det er stammefolk boende, og det er ville dyr fritt (KROKODILLER). Snart blir nok øygruppene i Indonesia som Thailand. Overturistisert.

Myanmar (Burma). Når vi var ute å reiste møtte vi så mange burmesere som hadde flyktet til Thailand, og jobbet der både med eller uten oppholdstillatelse. Mange dro helt alene, uten familie, og kunne aldri komme tilbake til hjemlandet sitt. Turister derimot kan komme inn i Burma. Her er det mye kultur og religion, krig, men også charterstrender. Føler det er det "nye" India?

Flere steder kommer litt etter litt.
Har du vært noen av disse stedene før? Hvor vil du dra hvis du kunne valgt ett sted?

Explore the world, travel.
Anette Guste

5 kommentarer

Marte

05.10.2013 kl.01:25

Nydelige bilder, har utrolig lyst å reise rundt om i verden !

05.10.2013 kl.10:06

Åh, så masse vakre steder!

Sofiefashion

05.10.2013 kl.10:13

Hei!

Hvis du er interessert så har jeg linkerunde, bare å melde seg på.

Du må gå lengre ned på bloggen min for å finne det.

Kanskje din blogg blir linket?:)

Klem klem;)

Caroline

05.10.2013 kl.13:21

Hei!!!! Jeg vil helt til å begynne meed si at dennne bloggen er til sykt stor gledee for meg. Jeg synees helt ærlig at du er en av de viktigste i Blogg Norge. Jeg blir helt ærlig nesten litt misunnelig fordi jeg skulle ønske dette var min blogg. Hahaha!!! Jeg hadde blogg før, men jeg sluttet å blogge fordi jeg fikk så utrolig kjempe masse stygge kommentarer. Derfor sluttet jeg helt å blogge, men du må ikke slutte, fordi da vinner bare de frekke. Men siden jeg ikke har blogg, tenkte jeg å legge igjen en konkurranse i stedet for blogglenke. Så om du klikker på lenken min så kommer du til en bra konkurranse jeg nettopp ble med på! Kanskje du kan være mega kul å dele den på bloggen????? :P Det hadde vært veldig gøy om du gjorde altså. Uansett håper jeg du deltar selv og at du oppdaterer kjempe masse fremover!!!!!

Gunn

05.10.2013 kl.15:10

Heisan!!! Førsst av alt må jeg si at dennne bloggen er til mega stor inspirasjonn for meg. Jeg synees helt ærlig at du er en av de søteste i Blogg Norge. Jeg blir helt ærlig nesten litt misunnelig fordi jeg skulle ønske dette var min blogg. Hahaha!!! Jeg hadde blogg før, men jeg sluttet å blogge fordi jeg fikk så utrolig kjempe masse stygge kommentarer. Derfor sluttet jeg helt å blogge, men du må ikke slutte, fordi da vinner bare de frekke. Men siden jeg ikke har blogg, tenkte jeg å legge igjen en konkurranse i stedet for blogglenke. Så om du klikker på lenken min så kommer du til en bra konk jeg nettopp ble med på! Kanskje du kan være grei å dele den på bloggen???? :-P Det hadde vært veldig gøy om du gjorde altså. Uansett håper jeg du deltar selv og at du blogger mega ofte fremover!!

Skriv en ny kommentar

Arkiv

Kategorier

hits