Pura vida, velkommen til paradis

Nå er det en stund siden vi har oppdatert dere. Sist gang dere hørte fra oss at vi i Managua - klare for å komme oss til en liten øy ute i karibien, Little Corn Island. Og jaggu er vi her enda!!

Vi gruet oss litt til å fly, i og med at det bare er små fly! Men det gikk så bra at! Etter en og en halv time på fly, med stopp i Bluefields, var vi endelig fremme på flyplassen på Big Corn.
Og skal si de gjør det tungvint altså. Der bærte de ut alle dekkene og la de i en stor bunke, også henta vi de der. Nicaragua. Ved å betale 2 dollar til en lasteskip, og vi oss tørre og ikke båtsyke over til Little Corn. Det går egentlig shuttlebåter, men sjøen er så stor - så ALT blir vått der.

Vi fant oss noen venner på båten over, to Canadiske jenter, en Canadisk gutt med verdens mest fengende latter og en sveitsisk gutt - som vi endte opp med å være naboer med, spise alle måltidene sammen! Kose oss rett og slett :-)

Vi fant oss fort til rette her! Første morgen spratt vi opp av sengene for å oppdage paradisøya, så vi gikk og gikk til vi fant en øde strand. Turkist vann, palmer, kokosnøtter - akkurat som man ser det for seg i drømmer. Karibien!

Vi bor på den andre siden av øya, der er det billigst å bo - men jaggu får vi trim! Må gå 15 minutter for å gjøre alt! Men midt i mellom der vi bor og der landsbygda/byen er, ligger det et par hus - og der spiser man for en billig penge, på verandaene til de som bor der. Hummermåltid for 8 dollar, reker i alle sauser, og randon (øyas spesialitet). Det er en suppe med masse sjømat i! Digg. Frokost for 3 dollar, da får du kaffe, en skål med frukt og en full tallerken av hva enn du vil ha! Jeg har selvfølgelig ris og bønner, eggerøre og coconutbread!

Nå har vi vært her såpass lenge, alle kjenner oss igjen, så de vet hva vi skal ha :-)

Jeg startet på dykkerlappen med en gang - og ja, JEG BESTOD!! Det er min nye passion! Når man dykker er det akkurat som å være i space, har jeg hørt hvertfall :-) På mitt første dykk så jeg en hai! Og Karoline er litt furten, i og med at ho har dykka en del mer enn meg, og har fortsatt ikke sett hai! Etter tre dager med trening, teori og 4 dykk - var det tid for eksamen. På engelsk. Jeg var så nervøs der jeg satt! Leverte inn prøva, instruktøren min så over, sa at jeg burde bytte siste svaret, takk Gud, og vips - så greide jeg det!!

Det er så mange hunder her! fra dag en fant vi oss en hund, og vi kalte ho Lotta. Lotta fulgte oss overalt, og venta alltid på oss. vi er ikke helt sikre på hva vi har gjort nå, men ho følger ikke etter oss lenger ..

Og enda en ting. Vi trodde de snakka spansk her, så i begynnelsen prøvde eg meg på gebroksensk spansk - og fikk svar på engelsk. Etter noen samtaler med de lokale her og etter å ha hørt hele øyas historie om koloniseringen og alt - viser det seg at de snakker creolsk her, og engelsk. Creolsk høres virkelig ut som et fantasispråk, det er på en måte engelsk (men tro meg, du forstår ikke et eneste ord!). Vi har lært oss: Hvordan går det? Det går bra. Og det kommer vi faktisk langt med, har fått et par pøddesure lokale til å trekke på smilebåndet av det. Selvfølgelig, dumme turister.

Dette er den lille jenta på Cool Spot, det vi bor. Det er en familie som driver det, og ho her er to år! Men tror du ikke hun kan snakke tre språk?! Spansk, engelsk og creolsk, det er ganske imponerende. Her går ho rundt og leker med en papegøye som bor her.

Vi har levd uten strøm i 2 uker, men nå er den tilbake :-) Vi har aldri vært så glade for å se lys før! Pluss et par dager uten vann, pytt pytt, backpackerlivet!

Okei, dere fikk med dere at det har vært en storm her? Det var første unnskyldningen vår til at vi ikke dro. Ingen båter gikk, så det var faktisk umulig å komme oss avgårde. De dagene stormen var her var all dykking stengt, smått om smått gikk restauranter tomme for ting, og de eneste det var å gjøre var å slappe av og drikke hel dagen.

Etterhvert gikk stormen over, men vi dro ikke, vi kan si at vi prøvde noen ganger - men vi endte opp med å bare bli noen dager til. MEN, imorgen skjer det - vi skal dra! No worries, vi kommer tilbake, for vi har nemmelig de beste forretningsplanene for øya! Den har for eksempel ikke sykkelutleie!! Vi hadde gjort hva som helst for å ha en sykkel her. Little Corn er så lite utvikla, i forhold til øyer i Asia!

Bursdagen til Karoline ble kjempebra! Vi feiret henne fra den startet i Norge, til den ble ferdig her nede.
Kvelden før 16, var det dans på Tranquilo (den ene baren her). Små gutter og små jenter herfra dansa til livemusikk - skal jaggu si at de kan bevege seg, og shake! Det skulle dere sett!!
Etter en lang natt, stod vi opp for å spise frokost, men neida, i resepsjonen ble vi stoppa av de lokale som ga oss en øl og en shot (den største jeg noen gang har fått). Fnisete kom vi oss til frokost med dessert :-) Det vi ikke visste var at de lokale hadde stelt i stand en bursdag for Karoline! Kake, mat, rom, drikke! Så de feira ho uten ho, og gikk i seng kl 6 - mens vi holdt ut hele dagen :-)

Så! Som en rask oppsummering av våre siste uker har vi vært noen livsnytere, dykket, sett fine strender, gått til Lighthouse, slappet av på Tranquilo på kveldene, paddleboardet, spist masse sjømat, gått mye (!), levd uten strøm og med verdens kaldeste vann i dusjen (brr).

Vi koser oss som bare det mellom-Amerika er virkelig bra hittil! Og Corn Island er paradis! :-)

Det blir en tårevåt avskjed i morgen, så ikveld skal vi på BBQ - sminke oss og se litt ordentlige ut (for første gang), ta oss en glass vin og kose oss .. Noe vi gjør hver dag! Åh, PURA VIDA :-)

Det skal ikke bli like lenge til neste blogg, men som dere skjønner har jeg hatt veldig mye på agendaen i deg siste.
Klem fra oss i karibien

5 kommentarer

Jon og Heidi

27.01.2014 kl.01:02

Alltid gøy å lese bloggene dine Anette. Høres ut som dere har det flott begge to. Gratulerer med dykkerlappen, men vær forsiktig og husk du har Lien erfaring fortsatt. Kos dere videre og vi gleder oss til neste blogg.

Roger Randahl

27.01.2014 kl.23:49

Morro å høre fra deg igjen. Det så hyggelig å lese og se hvordan dere har det. Det ser flott ut med sol og varme, her er det vinter og snø. Kos dere begge hilsen Kari og Roger.

Veronica Flottorp

28.01.2014 kl.02:43

Lucky u

sara leite

28.01.2014 kl.08:08

så kul blogg! har du blogget lenge?

thetestsite

28.01.2014 kl.08:31

Paradis på jord

Asbjörnsdottir

28.01.2014 kl.09:21

Fy søren, din livsstil er herved min store drøm! Så deilig! Imponerende at så unge barn kan så mye som de gjør i andre land!

Skriv en ny kommentar

Arkiv

Kategorier

hits