På reisefot - ei lita hilsen fra oss Mexico

Hadet bra, Guatemala - Hei, Belize - Hadetbra, Belize - Hei, Mexico. Guri, vi er på reisefot altså!

Nå er vi jaggu ute av Guatemala. Vi var der i to uker - og som planlagt, hadde vi en god fart i rumpa hele tiden som vi ble belønnet med å se veldig mye fint! Guatemala anbefales på det sterkeste til natur- og turglade mennesker :-) Det er det landet i mellomamerika som har finest natur - siden de har tropisk, karibien, fjell og vulkaner, tørke og urørt!


Sist jeg blogget, sa jeg at vi var kommet til Flores - som er en halvøy i den kjente innsjøen Lago de . Vi ble der i et par-tre netter. Kanskje fire når jeg tenker meg om!
Uansett, øya var veldig liten - og det var ganske lite å finne på der, bortsett fra eskursjoner ut i jungelen, eller til Tikal. Så dagene brukte vi på å slappe ordentlig av, fant oss blant annet et supermarkedet (der vi fikk oss kniv, gaffel og skje).

Nå er vi utstyrt som ordentlige backpackere: vi har vannflasker, matbokser, bestikk - og går rundt med pasta, makaroni og coscous i håp om å snart finne et kjøkken!! For ikke å glemme tonnevis med granola :-) Og ja, hver vår dagbok .. Det blir gøy å lese når vi blir gamle - hvor gærne vi var!!

Hvertfall, en av dagene i Flores, tok vi en dagstur til Tikal. Tikal er en kjempestor ruinby som Mayaene bygde lenge før Jesus Kristustid. Kjempestort område med jungel og mange ville dyr (jaguarer, krokodiller, aper, slanger).
Vi var ikke helt forberedt på at det skulle være en sånn eskursjon! Vi tenkte det kanskje var litt av det samme som når vi var i Angor Watt - bli kjørt til hovedbygningene og få ta bilder ... He he ... Vi gikk og gikk, hørte på historie om omtrent alt - i 5 timer, i jungelen, uten myggspray, og mat. Men! Fy søren, det er fint! :-) Og så stort! Vi tok solnedgang-turen, for at jeg kunne få et par ekstra fine bilder, men solnedgangen kunne ikke sees derfra. Hah!


Som sagt tura vi videre dagen etter, over til Belize! Som jeg alltid har drømt om å dra til, CHECKLIST!!

Har funnet ut at det er ikke rart at det er så mye smugling av narkotika overalt her - grensene er jo så lite overvåket, dersom man ser bort i fra alle mennene med geværer overalt - finnes det ikke noe bagasjescanning eller narkohunder! Men frukta jeg har med meg blir alltid tatt ... Uflaks!

Uansett, vi kom til Belize City - som tidligere var hovedstaden, men etter krigen ble hovedstaden Belmopan. Byen ligger på den karibiske kysten, med en båttur på 40 min er man ute på Caye Caulker. Men nå skulle vi bare være her for å få et brekk i reisa, og fordi vi så at det var en zoo her, så vi ble bare i Belize City .. Vi hadde hele byen for oss selv fra turister. Byen hadde ikke noe særlig "sentrum", det var bare ghetto overalt. Og jaggu mangla de steder å spise, ingen steder! Og uten kjøkken på guesthouset - ble maten veldig enkel!! :-)
En ting var gøy, de snakket Creole der og! Og de var veldig, veldig mørke! Det er igrunn ikke så rart, for det var en syk varme der.

Vi ville i Belize Zoo. Vi spurte en sjåfør om hvor mye det var for å komme seg dit, og han kunne kjøre oss veldig billig, bare for 100 amerikanske dollar. Liksom du. Så da tok vi en lokalbuss istedet - 6 dollar t/r!! En sikker vinner for oss to, som for små barn, er dyrehager! Og vi så jaguarer, tigere, krokodiller og mye annet :-)

Senere samme dag, ikke i zooen da, møtte jeg på en stor rotte. Gjett hvor? Der vi bodde. Der var det nemmelig mange rotter og iguaner i bakgården! For en sjarm :-)

Backpackerne som vi er, tok vi en chickenbus, lokalbuss, fra Belize opp til Chetumal i Mexico for en billig penge, 5 timer omtrent. Grensa kom vi gjennom med glans selvsagt :-)
Men vi skulle jo helt opp til Cancun, og det var jaggu 5-6 timer ekstra. Vi hadde ikke forberedt oss på en så lang reise, men vi kom oss gjennom den - selv på verdens kaldeste buss! BRR.

Har vært lenge nok i Mexico nå til å bekrefte at Mexico har tatt USA igjen på det landet i verden med flest overvektige folk .. Tja, er jo forsåvidt forståelig når frokosten kommer servert med en stor bolle nachos som siderett, dynka i cheddarost - og mer mat blir det i løpet av dagen.

Det blir til en del dagdrømming her. Vi har blant annet inngått en avtale om at hvis vi skal spille på et casino eller bingo - og være så heldige at vi vinner, da splittes premien likt! Så dersom vi vinner 100.000 dollar, blir vi her litt lenger :-)


Det var et ganske stort sjokk å komme til Cancun. Har faktisk aldri sett noe så turistisert før! Det er stappet med resorter. Tok buss i en time langs stranden, og det var faktisk bare resorter!! Amerikanerne har tatt over her altså.

Vi fikk et par dager ekstra i Cancun før Annelene kom til oss - og de brukte vi på å dykke blant annet :-) Det var veldig gøy! Korallene var litt mer fargerike her, og vi så masse gøy - hai, skilpadder, barakudaer og mange mange rare dyr!

Strendene var veldig fine, uten at de var bomba av turistene, med krystallklart vann. Ah, er ikke livet vårt herlig?

Dagen kom da AnneLene kom hit! Og jeg hadde satt på flytracking, så jeg kunne følge med på om flyet var i rute - og jeg sjekka det støtt og stadig! Uansett, når vi akkurat hadde kommet på bussen til flyplassen (som er en 3 kvarters tid) fikk jeg melding av henne "Jeg har landa, hvor er dere?".. Da stressa vi, men vi rakk det - MED GLANS :-)

Vi tok henne med til hotellet. Ups, skrivefeil. HOSTELET :-) Lagde litt god mat på kjøkkenet vårt - hoppet på bussen til Tulum. Dro frem Lonely Planet boka vår, valgte ut et sted å bo, og tok en tidlig kveld! Men stakkar AnneLene fikk sin første natt på tur et sted uten vann, uten stikkontakt og med vegger som du kunne lene deg på, så falt den sammen! Tøff start! Men det skal sies, AnneLene har blitt en ekte backpacker nå - sover på dorm med ukjente, deler mat, snakker med ukjente og dusjer i kaldt vann - tommel opp :-)

Vi fikk bytta sted å bo, til en hytte på stranda! Så uka vår i Tulum gikk for det meste til å ligge pal på stranda, og få til oss alle solstrålene som overhode mulig :-) Stedet vi bodde på, var en 10 min taxitur fra sentrum - så vi bodde ganske øde! Det er avslappende det! Så stikkordet for første uka er god mat, sola og tidlige kvelder. Og jaggu var det fint der! Det ble vår lille øy :-)

Etter en uke i Tulum, dro vi videre til Playa Del Carmen - som er en festby. Litt som Bali igrunn. Hostelet vårt lå ei 2 min gåtur fra Wal Mart (jiiiiippii) OG vi hadde kjøkken, så vi har laga god middag hver dag. Gjerne til flesteparten av de som bodde der. Folk kom å spurte oss hva vi skulle laga i dag! Haha.

Skulle nesten tro at hostellene er israelske, for flertallet er derfra! Har ikke telling på hvor mange israelere vi har møtt. Og siden vi har møtt så mange derfra, vet vi også ganske mye om landet dems nå. Alle må inn i militæret, jenter i 2 år og gutter i 3 år - deg er set ikke noe kjære mor. Så når de er ferdig der dra så og si alle ut for å reise :-) Det kan ikke være mange igjen i landet.

Vi møtte også på en norsk gutt, han bodde på samme sted som oss - så vi var en del med han. Han studerer hjemme i Kristiansand - men reiser, og kommer hjem til eksamener. Så vi har mange muligheter! :-)

Vi var også på dagstur til Cenote Azul, grotter som vi freedivet i! Det var fint! Vi dykka under vann, under fjell i mørket. Gøy å gjøre noe også!

Og bare for å misunne dere - tok en times massasje her om dagen :-)

Nå er vi i Cancun, sitter på hostelet og venter på at Therese og Synnøve skal komme inn døra! Wii, det er gøy med besøk!

Så vi koser oss veldig :-) Slenger med bilder - så jeg kan misunne dere ekstra mye!!

Pura vida, abrazo :-)

5 kommentarer

Gro

02.03.2014 kl.01:14

Flotte flinke jenter💫😍. Dere har litt av en reise👍. Også så masse fine bilder🙋. Pass godt på hverandre, og nyt tiden🏄🍹✨😘

Benedikte Ringberg

02.03.2014 kl.09:18

åå så morsomt :) kos dere kjempemasse!!
ååå, så gøy! Har utrolig lyst å dra på en slik tur selv! Veldig veldig fine bilder!

Roger Randahl

02.03.2014 kl.11:24

Jeg får neste tårer i øynene. Dere er så flinke og klarer dere så bra klem fra oss her hjemme.. Kjempe moro å lese hvordan dere har det flott blogg.

Maren

04.03.2014 kl.15:23

ååå! jeg savner dere jenter <3

Marte

04.03.2014 kl.18:53

jeg savner dere også!! gleder meg til å se dere <3

Skriv en ny kommentar

Arkiv

Kategorier

hits