Stress less, go slow - Caye Caulker

Islandlife. Det er paradistilstander for oss i disse dager. Vi befinner oss i den karibiske hav, på en koralløy i Belize, kalt Cayecaulker. En velkjent sted der backpackere kommer for å koble helt ut.

Øya er ikke av de største, omtrent 8 km lang og ikke bredere enn at du ser det turkise vannet fra den ene siden på andre siden - og har ikke flere beboerne enn 1100 mennesker. Helt ypperlig! Fremkomstmiddelet er sjarmerende nok golfbiler og sykler. Og du får ikke tuslet mange meterne bortover veien før du blir påminnet å "go slow, you're in Belize".

Grunnet at øya er en koralløy, plassert ved verdens nest største korallrev - finnes det ingen strender her, kun brygger langt ut i vannet, som gir et lite særpreg.

En båttur unna, befinner the Blue Hole seg - noe som er midt i blinken for dykkere. Men i korallrevene ser man akkurat det samme dersom man snorkler, siden alt er på så grunt vann. Alt fra haier, skilpadder, og mye mer! Så nå skal vi melde oss opp til dykking i Blue Hole :-)
Ellers hvis man vil gjøre ting på øya, er det mye vannsport, kiteboarding, kitesurfing, paddleboarding, kano, vannscooter og mer. Så man kan igrunn velge selv om man skal være litt sporty av seg - eller bare koble helt ut, og nyte øylivet! Jeg velger det siste.

Lenge leve det herlige øylivet. Think less, go slow - you are in Belize.

Og la meg for Guds skyld ikke glemme å fortelle at de snakker Creol her, det fantasispråket av engelsk! Endelig får jeg brukt den ene setninga jeg kan på språket dems igjen :-)

Nå må jeg tilbake til livsnytingen min, dere hører fra meg når jeg har litt mer å komme med. Caye Caulker skuffer ikke!

Ingen kommentarer

Mamma og pappa

30.03.2014 kl.13:29

Nå er du endelig der du har drømt om å komme til siden du var liten Anette? Kos dere videre og ta tid til å skrive blogger

Skriv en ny kommentar

Arkiv

Kategorier

hits