Blue Hole & tilbake i Nica med luksusproblem

Forrige gang jeg skrev på bloggen beskrev jeg ganske greit hvordan den var. Veldig islandlife, alt går i sakte fart! Herlig.

Siden sist har vi både fått med oss soloppgang og solnedganger. Det er så deilig å sette seg ned til sjøen, på stranda eller på brygga - bare være helt rolig i en halvtime-time mens du ser på sola forsvinner i horisonten! Skikkelig ildrød :-)

Forrige gang jeg skrev på bloggen beskrev jeg ganske greit hvordan den var. Veldig islandlife, alt går i sakte fart! Herlig.

Siden sist har vi både fått med oss soloppgang og solnedganger. Det er så deilig å sette seg ned til sjøen, på stranda eller på brygga - bare være helt rolig i en halvtime-time mens du ser på sola forsvinner i horisonten! Skikkelig ildrød :-)

Vi kom til Caye Caulker hovedsakelig for å dykke i Blue Hole. Det ble forresten kåret nå i 2014 til verdens beste dykkerspot! Det giret oss ikke særlig mye mer opp da.
Så torsdag var vi oppe av senga kl 4, klare for å dra på dykkertur. Vi visste at det var et stykke å kjøre i båt ut til Blue Hole, ca 2 timer med en båt rask som lynet. Båten vi kjørte var mye mindre enn det vi hadde sett for oss, så det ble en røff og humpete tur som gikk ut over alle knokler i kroppene våre. Men, det var verdt det!

I løpet av tre dykk så vi hammerhead-shark, caribbean reef sharks, nurse sharks, eagleray, stingray, barakudaer, skilpadder og masse masse mer! Det var noe vi er glad for at vi gjorde :-)

Morgenen etter vi dykket dro vi videre. Planen vår var å busse ned til Panama, for så og ta en seilebåttur i 6 dager over til Colombia. I løpet av to døgn på buss, hadde vi kommet oss fra Belize, gjennom Guatemala, El Salvador og Honduras - og ned til Nicaragua. Det var en lang tur! :-)
Vi dro videre fra Managua og ned til San Juan del sur.

Har møtt så mange som skal til Corn Islands her nå, og vi legger ut og skryter øya opp i skyene! Skal innrømme at det stikker litt i kroppen at vi er så nærme Corn Island - men ikke drar dit! Aah :-)

Det er deilig å være tilbake i Nicaragua. Vi liker oss her! Og tilbake til den gode gamle Tona-ølen :-) Men vi er her bare for et lite stopp!

Bare på et par måneder har det blitt mye varmere her, og luftfuktigheten er definitivt blitt like høy som i Asia!

Fried bananachips! DET er godt det!

Som sagt hadde vi lagt opp en plan, ned til Panama og over til Colombia, også videre inn i sør-Amerika - planen vår ble helt endret da vi sjekket værforholdet på sjøen de neste ukene. Vind opp til 25 m/s og regn, som gjorde at vi ikke kan ta seilbåten. Hva skal vi da gjøre?

Har nå i de siste dagene plutselig hatt alle muligheter åpne. Vi kan dra hvor vi vil, men hvor skal vi dra? Det er luksusproblem altså! Ironisk nok er det dyrere å fly ned til sør-Amerika (noe som er svindyrt!!), enn å fly til Asia!

I dag skal avgjørelsen bli tatt - så dere får følge med, så finner dere ut hvor vi ender :-)

San Juan del sur er som sagt helt i bunn av Nicaragua, en strandby! Og fra neste uke, i påska, kommer alle strandbyer både i Nicaragua og Costa Rica til å være overfylt av de lokale som feirer høytiden. Og da flyr også prisene opp i været! Så det er bare å komme seg avgårde!

I går tok vi oss i skinnet, og tok en veldig slitsom og ufattelig varm joggetur opp til Jesus. Altså til toppunktet her.
Jesus er jo overalt, han var i Cuba, han er her og han som står i Rio er jo veldig kjent! Merkelige greier. Uansett, utsikten var bra - og det var deilig å få rørt litt på kroppene våre :-)

Håper alt står bra til hjemme, og at dere får en kjempefin påske på fjellet eller hvor enn dere skal være :-)

Vi storkoser oss fortsatt, abrazo de Nicaragua

3 kommentarer

Mamma og pappa

09.04.2014 kl.18:35

Fortsatt morro å lese. Greit å få det nedskrevet mange av navnene på plassene går helt i surr Ser deilig ut der dere sitter i solnedgangen, spent på turen videre. Vær forsiktige. Klem fra oss

Roger Randahl

09.04.2014 kl.22:19

Flott blogg igjen. Det er helt fantastisk hva dere opplever og den balasten som dere fyller i ryggesekken nå, blir noe dere får nytte av resten av livet. Vi følger dere spent videre.

Klem fra Kari og Roger
fine bilder :)!

Skriv en ny kommentar

Arkiv

Kategorier

hits