The 'good life' begins when you stop wanting a better one

"Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen."

Jeg har alltid visst at jeg var heldig som er norsk statsborger. At jeg har det mye bedre enn alle u-land, jeg har alltid rent drikkevann, jeg har aldri hatt problemet med å ikke vite når jeg skal få neste måltid - slike problemer flesteparten av for eksempel afrikanere må slite med hver eneste dag. Men, jo mer jeg har reist, jo flere mennesker fra forskjellige nasjoner jeg har møtt - skjønner jeg at jeg er ikke bare heldig som kommer fra Norge, jeg har blitt født med gullhår i ræva, sølvskje i munnen - rett og slett veldig heldig. Velstående land, som Australia og USA, de kan ikke gjøre slik vi nordmenn gjør. Dersom vi ikke vet hva vi vil begynne å studere med, kan vi jobbe i noen måneder og deretter reise i et halvt år - for vi får utdannelsen vår gratis. Staten betaler faktisk for at vi skal studere. De må betale utdanningen sin selv, og jobber ræva av seg for å finansiere dette - noe som forklarer hvorfor skandinavere som er de yngste backpackerne.

Jeg er så utrolig glad for at jeg har denne muligheten - å kunne reise nesten hvor enn jeg har lyst til, oppleve andre mennesker, andre kulturer, miljøer, natur og ikke minst mat. Nam. Det er så mye å se! Og det som nesten er værst, er at jo mer jeg reiser, jo flere steder jeg ser - jo mer har jeg lyst til å se, alle stedene som enda ikke er sett!
Men når vi er ute på reisefot, slik som vi er nå og har vært store deler av de siste åra - merker jeg at vi setter veldig pris på det vi har hjemme. Jeg er takknemlig for at jeg har en trygg seng å komme hjem til når jeg vil. Med min gode dyne, og ikke minst en familie og fine venner som er hjemme og venter på meg!

Det er et godt liv. Vi kan våkne opp til soloppgangen, eller gå å legge oss til soloppgangen om vi vil. Slappe av i en hengekøye eller på en fin strand med en god bok - noe som har blitt en av mine favoritter :-) Vi kan lære oss surfing, dykke på fine steder, dra på turer i fjellet eller rett å slett bare sitte å se på at tiden går - og NYTE DET! Tid og dato er bare tall. De største bekymringene våre er om så små at det er latterlig!

Lengselen hjem kommer en gang i blant. Spesielt når nære er samlet! Påska. Åh, akkurat de dagene skulle jeg likt å hatt på fjellet med ski og ertesuppa, og selvfølgelig AFTERSKI. Og nå for tiden 'craver' jeg veldig etter fiskegrateng. Men, herregud, vi er på andre siden av jorden og opplever ting som dere hjemme ikke gjør! Åh, livet er herlig.

Nå for tiden befinner vi oss i en liten strandby i nordparten av Peru, kalt Mancora. Her er livet som beskrevet lengre opp i innlegget - hengekøye og strandlivet. Rett og slett tranquilo. For oss, vel og merke, for alle andre her er det et slit uten like, med drikkespill fra morgenen .. helt frem til morgenen dagen etter.

Vi nyter sola til det fulle, for dette er det siste varme stedet vi får før vi er hjemme på skjæra i Kragerø. Ikke misforstå, vi skal ikke hjem enda, men nå skal vi opp i fjella - og være der en stund. Om ikke så altfor lenge har vi 3 av 'the seven wonders of the world' - vi skal nemlig ta en jungle trek opp til Macchu Pichu! Når det er gjort har vi Chichenitza, Taj Mahal & Macchu Pichu. En del av bucketlista vår er å se alle de syv undrende.

Jeg skal holde dere oppdaterte. Nå skal vi forberede oss på en 18 timers busstur til hovedstaden, Lima. Men vi gleder oss! Vi har bokstavlig talt en seng hver på bussen, med en liten tv-skjerm foran hvert sete. Måltider og wi-fi. Ja, vi har bestilt en 1st class buss.

Håper alt går bra hjemme, at alle studentvennene våre nyter dagene på gresset i sola med pesumet og ikke minst lykke til på eksamen! Vi savner dere, men vi nyter livet.

Un grande abrazo de Peru
Karoline & Anette

Ingen kommentarer

Roger Randahl

29.04.2014 kl.08:18

Det en flott blogg igjen og at dere reflekter over hvordan vi har det her opp i øvre del av denne kloden. Dere skaffer dere balast i ryggesekken som dere skal bære resten av livet........ Men vi begynner å lengte etter dere vi også nå. Vi gleder oss til dere kommer hjem. Ta med dere slutten av reisen og kos dere videre og pass på hverandre frem til dere er hjemme. Glad i dere Kari og Roger.

Skriv en ny kommentar

Arkiv

Kategorier

hits